300 gm tepung gandum
250 gm buttercup
120 gm gula halus
50 gm cornflakes ( dihancurkan )
100 gm kacang almond ( dipanggang / digoreng tanpa minyak )
coklat masakan ( dicairkan )
kacang almond cincang
Cara menyediakan :
1. Pukul mentega dengan gula hingga kembang .
2. Masukkan serbuk cornflakes dan gaul .
3. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh.
4. Bentukkan doh menjadi bulat-bulat kecil / lonjong dan masukkan kacang didalamnya .
5. Letakkan atas dulang pembakar .
6. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20minit .
7. Cairkan coklat masakan dengan kaedah 'Double boiler' .
8. Celup biskut dalam coklat dan masukkan biskut dalam paper cup .
9. Tabur sedikit badam sebagai hiasan .
No comments:
Post a Comment