Pages

Resepi Biskut Raya #7 : BISKUT HAZELNUT

Bahan-bahan :
300 gm tepung gandum
250 gm buttercup
120 gm gula halus
100 gm hazelnut - dipanggang / goreng tanpa minyak
Coklat masakan + white coklat
Paper cup

Cara menyediakan :
1. Pukul mentega dengan gula hingga kembang .
2. Masukkan tepung gandung sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh .
3. Bentukkan doh menjadi bulat-bulat kecil & masukkan hazelnut didalamnya .
4. Letak diatas dulang pembakar .
5. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit .
6. Cairkan coklat masakan dengan kaedah 'Double boiler' .
7. Celupkan biskut tadi kedalam coklat dan masukkan kedalam paper cup .
8. Lorekkan coklat putih sebagai hiasan .
Suka ? Tertarik ? Like lerr ! :)

No comments:

ChentacOkelatWALKERS :)

Daisypath Friendship tickers